Aan de lezers van onze Nieuwsbrieven

We zijn schandalig in gebreke gebleven.

Onze laatste Nieuwsbrief nummer 12 dateert alweer van mei 2014. Daarna hebben we jullie alleen nog aan het einde van 2014 en 2015 een kerst- en nieuwjaarsgroet gestuurd.
We kunnen alleen ter verontschuldiging aanvoeren dat Wilma heel veel in Nederland is geweest in verband met de ziekte en het overlijden van haar moeder en aansluitend druk geweest is met het afhandelen van de boedel.

In april 2015 is tot groot verdriet van velen onze Busca dood gegaan. In ons gastenboek werd hij heel veel genoemd en vooral bij de kinderen was hij heel erg geliefd.

Busca
Busca

In november 2015 trouwde onze jongste zoon Jelle met Patricia. De happening vond plaats in Brazilië en gelukkig konden we met al onze kinderen en drie van de kleinkinderen daarbij aanwezig zijn.
We hadden gehoopt het jonge echtpaar wel een keer in Portugal te kunnen ontvangen, maar zij zijn altijd heel erg druk bezig, onder andere met hun organisatie voor hulp bij de integratie van vluchtelingen in Amsterdam stichting
Road of Hope.

Afgelegen huis te koop in Portugal
Patricia met haar ouders
Afgelegen kleinschallig landgoed te koop in zuid-west Portugal
Jelle en Patricia met haar drie broers

Begin 2015 hebben we besloten om aan het einde van dat jaar te stoppen met de verhuur. In 2016 hebben we dan ook alleen maar wat familie en nog een aantal vrienden op bezoek gehad.

Afgelegen Bed and Breakfast te koop in de Alentejo-Litoral in Portugal
Kleindochter
B&B te koop voor mensen die van rust houden
Kleinkinderen

In mei zijn we voor het eerst sinds we in Portugal wonen, uitgezonderd de reizen naar Nederland natuurlijk, samen op vakantie geweest. We waren op Madeira, dat is Portugal, maar dan heel anders. Jan raakte met name gefrustreerd van de hoogte van de watervallen, waardoor onze eigen waterval nu niets meer voorstelt.

Afgelegen onroerendgoed te koop in het zuiden van Portugal
Natuurlijke zwembaden, Porto Moniz, Madeira

In de zomer was het prachtig weer en we hebben genoten van de rust. Behalve enkele bijzondere gasten (zie foto’s) was er verder niemand.
Geiten zien we regelmatig en als ze te dicht bij huis komen eten ze onze rozen op. Kennelijk hebben ze geen last van de dorens.

Rust en ruimte in Portugal
Dakloze Geit
Real Estate in Portugal, Secluded
Parelhagedis

In september hebben we het besluit genomen om nu toch echt te gaan proberen Monte do Vale Porquinhas te verkopen. Aan de ene kant doet dat toch wel pijn, omdat dit zo’n mooie plek is en we zo genieten van het wonen hier. Aan de andere kant wordt het onderhoud toch te zwaar, zeker in verhouding met het summiere gebruik van de huisjes.

De website waarop deze posting staat is een van de manieren om kopers te vinden. De website is nog niet helemaal op orde en officieel willen we hem pas op 11 november lanceren, maar u kunt nu vast een kijkje nemen.
Alles aan zo’n soort website is nieuw voor ons en we zijn niet zo gewend om te werken met de sociale media. We hopen dan ook dat het technische deel allemaal goed werkt. Ook kunnen jullie helemaal onder aan deze posting aangeven dat jullie ons willen volgen. Dan worden jullie op de hoogte gehouden van nieuwe postings.
Jullie kunnen ook reageren op deze posting door in het vakje COMMENT een reactie te geven. Deze reactie wordt dan wel openbaar.

Wij zouden het op prijs stellen wanneer jullie deze posting op de sociale media zoals Facebook en Twitter en dergelijke zouden willen delen.
Vanwege onze andere contacten buiten Nederland en de hopelijk nieuwe internationale volgers zullen deze postings in het Engels verschijnen.
Speciaal voor jullie, onze trouwe Nederlandse volgers, hebben we deze posting in het Nederlands gemaakt.

Até à vista,

Jan en Wilma Barendregt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.